Fynda online - tips på bra priser

2014-04-25
11:22:00

Tips för hur du fyndar kläder

Nuförtiden så har mycket av det så kallade "gå-i-butik"-shopping blivit ersatt av att shoppa på nätet, och detta gäller speciellt kläder. Och vad finns det egentligen inte att gilla? Du kan enkelt surfa runt i ditt egna hem, du måste inte handskas med påträngande säljare, du måste inte bry dig om några öppetider, och du måste inte häller ta dig till butiken genom massor av traffik och vänta i kö för att köpa plagget.

Ett annat plus är att du rent generellt brukar få bättre priser på onlinebutiker än du får i fysiska butiker. Här under ger jag dig några enkla tips för hur du kan spara pengar när du köper kläder på nätet.

1. Medlemskort
- Om du brukar handla mycket så rekommenderar jag att du handlar från ett företag som erbjuder medlemskort eller någon sorts lojalitetsprogram. Det brukar vara t.ex. att om du handlar för 1.000 kronor så får du 50-100 kronor i rabatt på ditt nästa köp hos dem.

Dessa företag brukar även erbjuda speciella priser till sina medlemmar, som inte när den som inte är medlem. Du kan även ibland få erbjudanden om fri frakt, frakt inom en dag, eller något liknande.

2. Gällande fri frakt
- Fri frakt är alltid någonting som drar köpare, men du måste alltid se till att få det lägsta totalpriset. En frakt på 150 kronor kan verka lite saftigt, om du du har köpt bra kläder för 4.000 kronor från ett företag så kan det vara bättre att lägga 150 kronor på frakt, istället för att gå på fällan att ta fraktfritt från ett annan företag, men att kläderna kostar 4.500 kronor.

Om priserna är desamma på olika hemsidor så skall du däremot alltid välja fraktfritt, detta är en självklarhet.

3. Tålamod
- Detta är inte någonting som jag vanligtvis rekommenderar, men om du t.ex. tänkter köpa en ny vinterjacka till digsjälv, och datumet är den 20:e december, så kan det vara värt att vänta i en vecka, för att sedan köpa samma jacka till 20% lägre pris under mellandagsrean.

Om du däremot ser en bra deal så är det bara att slå till, och eftersom att du vet mer om vad du vill köpa än vad jag gör, så är det upp till dig att avgöra om det är ett bra pris. Tänk på att många reor endast gäller i t.ex. 24 timmar, 48 timmar, eller en vecka.