Fynda online - tips på bra priser

2014-03-31
11:15:42

Hur man shoppar online

Att handla på nätet är redan väldigt bekvämt, men när du även kan få billiga priser på köpet så blir allt självklart mycket bättre. Några av de mets uppskattade dealsen är reserabatter och grupprabatter, speciellt när du bara råkar hitta en.

Det brukar rekommenderas att inte gör impulsköp, och detta är en bra grundinställning, men om du hittar en superdeal på en produkt som du ändå det att du kommer köpa om en vecka, så är det bra att slå till innan det sker en prishöjning. T.ex. en 48 tums-TV för 3499 som brukade kosta 7999 är inte direkt någonting man säjer nej till, sålänge det inte är något fel med produkten.

Om du är en van onlineshoppare så har du troligtvis hittat några bra deals, men här nedanför kommer några tips som du alltid kan tänka på innan du gör ett köp.

Sociala medier
- Om du använder twitter och/eller facebook så är mitt tips att du följer/gillar företagen som du brukar handla hos. De brukar alltid lägga ut nya deals, eller ge en stor rea på gamla produkter när de får in nya. De brukar även lägga upp speciella deals bara för dessa sajter, just för att bygga upp sina likes & followers.

Email
- De flesta företagen har nyhetsbrev, och detta är et enkelt sätt för dig att hitta deals, signa upp på så många som du tycker är hanterbart. Företagen brukar inte direkt spamma ner din e-post, du får generellt 1 e-mail per vecka per företag, och självklart går denna siffra upp när julen närmar sig, eller sommaren/våren om det är ett klädföretag.

Jämförelsesidor
- Det finns just nu väldigt många olika jämförelsesidor där du kan jämföra produkter, men en nackdel med de större sidorna är att de inte direkt har någon superkoll på alla olika reor. Det finns däremot några hemsidor som t.ex. Mellandagsrea2014.se där du kan se rea-priserna, just denna sidor är dock bäst i december och tidiga januari.

Det finns även andra, lite större prisjämförelsesidor som t.ex. Pricerunner.se där du alltid kan jämföra priser på produkter, men när julen närmar sitt slut, så rekommenderar vi den första sajten.

Forum
- En av våra bästa rekommendationer är att du läser lite på olika forum för att se vad folk säger om vissa företag eller reor. Ta dock självklart detta med en nypa salt och lita inte på vad varje person skriver, men du kan få en generell idé om läget om du läser runt på olika forum, samt olika ämnen. En bra hemsida för detta är Familjeliv.

Övriga tips
- Det finns specifika tillfällen då du kan få riktigt bra deals, och detta är när nya produkter lanserar för branschen. Om du tänker handla elektronik så är mars den bästa månaden, anledningen för att mars är bland de bästa köpmånaderna, är för att det andra kvartalet börjar den första april, och väldigt många företag brukar lansera nya produkter i slutet av det första kvartalet.

Detta gäller främst för hemelektronik, men även för många andra branscher. Sedan är det även riktiga fyndlägen precis efter jul, då många företag köper in riktigt mycket prylar, och alla kommer självklart att ha några över som de kan rea ut. DN har även listat några riktigt bra tips som du bör tänka på innan du köper något under mellandagsrean.

Tänk även på fraktkostnader och vilka betalningsmetoder som erbjuds.